Ingrijire plante

Begonia – Sfaturi în creșterea și îngrijirea ei

Begonia are origini tropicale și subtropicale.

Unele soiuri de begonia sunt cultivate pentru frunzele lor asimetrice, modelate și variate. Iar altele pentru a adăuga culoare, zonelor umbrite de grădină, cu înfloririle lor luminoase.

Temperaturile calde și devotamentul vesel din partea unui grădinar sunt ceea ce ajută begoniile să crească înalte, puternice și colorate.

Găsite în nuanțe de alb, roz, galben și stacojiu, această plantă înfloritoare este rezistentă și ușor de cultivat. Tot ce are nevoie este puțin soare, puțină apă și multă dragoste.

Noua dvs. plantă begonia poate fi o parte din decorul casei dvs. pentru mult timp, dacă este îngrijită în mod corect.
Iată câteva sfaturi de îngrijire, astfel încât să vă puteți bucura de această plantă cât mai mult:

Plantează begonia într-un vas care permite aproximativ 2 centimetri de spațiu până la rădăcini. Utilizarea unui vas care este prea mare va ține prea multă apă și nu va permite begoniei să crească corect.

Lumină

Begoina are nevoie de lumină cel puțin jumătate din zi. De cateva ore de soare, mai ales dimineața și după-amiază, cand acesta nu este foarte puternic.

Udarea begoniei

Udarea corectă este importantă în îngrijirea begoniilor. Solul trebuie să rămână umed, dar nu prea umed. Un sol bine drenat sau un amestec de ghiveci simplifică această sarcină.

Begonia trebuie udată periodic, pe tot parcursul anului, în cantițăti moderate, chiar și în perioada de repaus. Prea multă apă poate provoca putrezirea rădăcinilor și poate ucide begonia.

Îngrășăminte

În scopuri de creștere generală, aplicați un fertilizant solubil în apă echilibrat, o dată pe lună în sezonul de creștere. Pentru plantele cultivate strict pentru frunzișul lor, folosiți un îngrășământ care are mai mult azot.

In sezonul rece, nu se va mai dezvolta ca pe timpul primaverii sau al verii și i se vor usca o parte din frunze, intrand în semirepaus. Begonia este stimulată puternic de lumină. De îndată ce durata zilelor vor crește, planta va reveni la viată și se va regenera.

Primavara trebuie tunsă astfel sporindu-i deșimea și stimuland productia de flori.